[google-translator]

Over ons

WIE
Wij zijn Margot van der Aart & Michiel Smit, allebei geboren in 1972. Wij leerden elkaar kennen in Renesse in de zomer van 1993 bij Discotheek ’t Roefke. Discotheken zijn er gelukkig nauwelijks meer in Renesse. In het pand van ’t Roefke is tegenwoordig een heerlijk Italiaans restaurant gevestigd met de naam Buon Cuore.

Een paar maanden na onze eerste ontmoeting in 1993, scheidden onze wegen helaas alweer, omdat ik (Margot) een Working-Holiday in Australië gepland had staan van 6 maanden, samen met een vriendin. Afspraak is afspraak, dus we gingen voor ons avontuur Down Under. Na mijn avontuur in Australië en veelvuldig telefoon- en briefcontact met Michiel (e-mails bestonden nog niet in 1993), zijn Michiel en ik meteen gaan samenwonen in Utrecht. Michiel heeft daar gewerkt in een telecomwinkel en ik heb gewerkt bij een reisbureau in de buurt.

Na vijf mooie jaren in Utrecht, besloten we het roer om te gooien en verruilden wij het leven in Utrecht voor het prachtige Renesse. Ik ben opgegroeid in Renesse, waar ik vanaf mijn 2e jaar heb gewoond. Het strand, de zee, de rust, de ruimte en de natuur: na een aantal jaren in de stad te hebben gewoond, verlangde ik weer terug naar Renesse. Michiel en ik besloten gezamenlijk het pension, wat mijn ouders al sinds 1975 bezaten, te gaan runnen. Sinds 1999 werken we met heel veel plezier in het pension!

In onze vrije tijd wandelen en fietsen we graag. Reizen is ook een van onze hobby’s: vroeger vaak buiten Europa, maar de laatste jaren blijven we meestal in Europa. Madeira (Portugal) is bijvoorbeeld onze favoriete wandelbestemming, met 3000 km aan prachtige wandelpaden. Maar Nederland is ook prachtig! In de zomer genieten we, tussen het werken door, van het prachtige eiland Schouwen-Duiveland!

Wij verwelkomen u graag in ons pension en zullen er alles aan doen om u een onvergetelijk verblijf te bezorgen!

WAT
’t Huis Grol is een Rijksmonument. Het is een voormalige buitenplaats in het centrum van Renesse. Grol is een van de typische buitenplaatsen die vroeger veelvuldig werden aangetroffen langs de binnenduinrand van Holland en Zeeland.

De oorsprong van de buitenplaats Grol gaat zeker terug tot 1599. ‘Grol’ heeft de betekenis van ‘groen’. ‘Grol’ als oud Nederlandse naam voor ‘groen’ vindt men ook terug in ‘Grollo’ als oude naam voor het stadje Groenlo. Van oudsher kent de omgeving van ‘t Huis Grol een weelderige begroeiing veroorzaakt door het drangwater uit de duinen dat aan de binnenduinrand voor een constante aanvoer van zoet grondwater zorgt. Nog altijd is tuin van ’t Huis Grol een groene oase. Een perfecte plek om heerlijk tot rust te komen! Pension Grol is de perfecte uitvalsbasis voor een verblijf in Zeeland.

WAAR
Renesse is een gezellige badplaats, gelegen aan de Noordzee. De omgeving leent zich uitstekend voor fietstochten en wandeltochten. Het brede zandstrand is uiteraard de grootste attractie! Ook zijn er in Zeeland prachtige historische plaatsen te ontdekken, zoals Zierikzee, Veere en Middelburg. Zeeland is een schatkamer vol streekproducten waar je van kunt genieten als je uit eten gaat. In de keukens van veel Zeeuwse restaurants worden lokale producten gebruikt. Ons pension ligt op slechts 100 meter van het gezellige centrum van Renesse met zijn talloze restaurants en winkeltjes.

WAAROM
Pension Grol is een bezoek meer dan waard, om de volgende redenen:

 • Zeer centraal gelegen, op ca. 100 meter van het gezellige Kerkplein!
 • Prachtige, ruime kamers in een uniek (Rijksmonumenten-)pand!
 • Onze tuin: een groene oase van rust op steenworp afstand van het centrum!
 • Ontbijt op uw kamer of desgewenst in de tuin!
 • Gratis, ruime parkeerplaatsen; voldoende plek voor al onze gasten!
 • Kleinschalig; persoonlijke service!
 • Goede prijs-/kwaliteit verhouding; en alles is inclusief… ontbijt + toeristenbelasting!
 • Uitstekende uitvalsbasis voor het maken van fiets- en wandeltochten!
 • Het uitgestrekte Noordzeestrand op ca. 800 meter afstand!
 • Historische plaatsen als Zierikzee, Veere en Middelburg op een kwartier/half uurtje rijden!
 • De Westhoek van het eiland Schouwen-Duiveland kent de meeste zonuren van Nederland!
 • Kortom: de ideale plek voor een heerlijke vakantie!

WANNEER
Ons pension is in de winter gesloten. In de wintermaanden plegen wij onderhoud: niet alleen aan het pension, maar ook aan onszelf: door zelf lekker op vakantie te gaan! Wij zijn elk jaar geopend van half/eind maart (ca. twee weken voor Pasen) tot begin november.